Ibrahimovic wil een sleutelrol spelen voor Milan

Zlatan Ibrahimovic maakte vandaag met de rest van de ploeg deel uit van de volledige trainingssessie in Milanello en de tekenen van de oefenwedstrijd waren bemoedigend. De 41-jarige heeft sinds mei niet meer gespeeld na een knieoperatie waardoor hij de eerste seizoenshelft moest missen. Milan is momenteel bezig aan een verzengende run en heeft slechts één van hun laatste negen wedstrijden in alle competities gewonnen.
Ibrahimovic herhaalde zijn verlangen om een belangrijke rol te spelen voor Milan, gaf zijn mening over de slechte vorm van het team en gaf advies aan Rafael Leao. “Twee jaar geleden speelden we in een leeg stadion, nu is het iets anders. Vijftig procent van wat we doen is te danken aan de fans. Er is iets dat bij hen terugkomt. Jongeren zijn de toekomst en ze willen de spelers op het veld zien. We zijn blij met onze fans, dus we moeten ons best doen”, zei hij.
Milan slaagde er niet in om ook maar één schot op doel te schieten in een zachtmoedige derby-nederlaag tegen Inter bij de laatste time-out, en zijn winloze serie is de slechtste reeks van de club in de Serie A sinds april 2018. De 41-jarige scoorde een brace in een oefenwedstrijd en nu het lijkt erop dat hij over een paar dagen een oproep krijgt voor de wedstrijd tegen de Granata. Als alles positief blijft, zou Pioli kunnen besluiten om Ibra te belonen door hem op de bank te benoemen, en dan zullen we zien of hij ervoor kiest om hem te gebruiken.
Ibrahimovic heeft meer dan 570 goals gescoord en is de all-time doelpuntenmaker van Zweden, met meerdere titels op zijn naam tijdens zijn tijd bij Ajax, Juventus, Inter Milan, AC Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United. Ibrahimovic werd gevraagd of hij de Rossoneri nog kon helpen. “Ik ben goed, ik ben heel goed! Ik ben terug in de selectie en ik voel me vrij, vrij op en naast het veld. Het betekent dat ik in orde ben. In deze periode heb ik er alles aan gedaan om coach, staf en club van buitenaf te helpen.
Er zijn geruchten geweest over disharmonie in de kleedkamer, wat normaal is als het slecht gaat op het veld, maar Zlatan gelooft dat er geen reden tot bezorgdheid is.

Geef een reactie