Olivier Giroud verlengt zijn contract bij AC Milan

AC Milan verwacht dat Olivier Giroud binnen 24-48 uur een nieuw contract zal tekenen bij de Serie A-ploeg. Maar de spits gaat minder verdienen dan wanneer hij in januari een transfer naar Everton zou accepteren. De winterse transferperiode van Everton kan als een grote mislukking worden beschouwd, aangezien ze de hele maand geen enkele speler hebben aangetrokken. Everton verkocht Anthony Gordon wel voor £ 45 miljoen, maar kon dat geld niet opnieuw in de markt investeren.
Giroud vond vorig seizoen 11 keer de achterkant van het net toen de ploeg van Stefano Pioli de Serie A-titel veroverde, en hij kan nu bogen op 24 goals en 10 assists uit 64 optredens in rood en zwart sinds zijn komst van Chelsea in 2021.
De Fransman – die met Frankrijk ook een hoofdrolspeler was op het WK – zou een nieuwe verlenging van één jaar moeten tekenen met een optie voor een tweede jaar. Het onbekende deel betreft het bedrag dat hij zal ontvangen, waarbij Milan ernaar streeft om het huidige nettoloon van € 3,5 miljoen per seizoen voor 2023-2024 te behouden. De wil van beide partijen is om samen verder te gaan, maar het salaris is een aspect waarover zal moeten worden onderhandeld, aangezien de Franse centrumspits graag een opwaartse aanpassing zou willen waarmee hij hetzelfde zou verdienen als Divock Origi (€ 4 miljoen netto per seizoen). ).
Giroud verwierp het lucratieve aanbod van Everton omdat hij er voorstander van is om bij Milan te blijven, ook al zal hij minder dan de helft verdienen van wat hij zou hebben bij Everton als ze aan degradatie ontsnappen.
Giroud zal naar verwachting de leiding nemen voor Pioli’s ploeg in de Milanese derby van zondag tegen Inter Milan, en hij is niet het enige lid van de frontlinie van Rossoneri met wie de club vastbesloten is een nieuw contract af te sluiten. Giroud was een cruciaal onderdeel van Milan’s heropleving en scoorde verschillende grote doelpunten in de Scudetto-overwinning, maar dit jaar wordt hij 37 en dat is iets waar de club rekening mee moet houden bij het plannen van de aanvallende afdeling van de toekomst.

Geef een reactie